Specialisaties

Kinesitherapie, ook wel kine genoemd, is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich richt op het herstellen en verbeteren van de bewegings- en functionaliteit van het lichaam door middel van oefeningen, mobilisatie en andere technieken manuele technieken.

Sportrevalidatie is een specifiek onderdeel van de kinesitherapie dat zich richt op het herstel van sportblessures en het verbeteren van de sportprestaties. Na een doorgedreven screening in ons performance lab worden vaak specifieke trainingsprogramma’s en technieken gebruikt om atleten weer op hun juiste niveau te krijgen.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie waarbij de therapeut gebruik maakt van zijn of haar handen om gewrichten en spieren te mobiliseren en te manipuleren. Dit kan helpen om pijn te verlichten en de bewegingsvrijheid te verbeteren.

Dry Needling is een techniek waarbij fijne naalden in triggerpoints in de spieren worden gestoken om pijn en spierspanning te verminderen. Het is een vorm van behandeling die vaak wordt gebruikt binnen de kinesitherapie en manuele therapie.

Podologie richt zich op de diagnose, behandeling en preventie van voet- en enkelproblemen. Podoloog werkt samen met andere specialisten, zoals kinesitherapeuten, om een uitgebreide zorg te bieden aan patiënten met bewegingsproblemen.

Personal training is een op maat gemaakte trainingsbegeleiding waarbij een trainer individuele trainingsprogramma’s opstelt en begeleidt, afgestemd op de persoonlijke doelen en behoeften van de cliënt. Het kan zowel gericht zijn op algemene fitheid als op specifieke sportprestaties.

Wij hebben ons als team toegespitst op een intensieve revalidatie na een letsel of een operatieve ingreep. Op een enthousiaste manier creëren we de omstandigheden die nodig zijn om jou te begeleiden naar een optimaal herstel.